Zsúrkenyér töltve recept

Zsúrkenyér töltve

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
fpanda

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
3490

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Faragó család közös produkciója: Faragó Márta zsúrkenyér elkészítése, Taksár Ferenc receptleírás elkészítése, Faragó Zsolt zsúrkenyér megtöltése. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A zsúrkenyerekhez:

  • 1 kg finomliszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2 dkg só
  • 3 dkg cukor
  • 5 dkg házi vaj
  • 5 dl tej
  • 1 db tojássárgája (a kenyerek kenéséhez)

A töltelékhez:

  • 2 db keményre főzött tojás
  • 10 dkg majonéz
  • 1 db zeller (közepes méretű)
  • 1 db csemegeuborka
  • 1 db burgonya (közepes méretű)
  • 4 szelet gépsonka
  • 1 db alma
  • 5 dkg vaj
  • 2 szál apróra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés

Zsúrkenyerek készítése: Az elmorzsolt élesztőt 1dkg cukorral, 1 evőkanál liszttel, 1 dl langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, majd 10-15 percre meleg helyre tesszük, hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot és az olvasztott vajat. A megkelt (felfuttatott) élesztővel és a 4-5 dl tejjel összedolgozzuk. Ha a tészta felülete sima, befejezzük a dagasztást. A tésztát meleg helyre tesszük letakarva, kb. 50 percig kelni hagyjuk.

A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk. Lazán átgyúrjuk, 3 részre osztjuk, kissé kinyújtjuk és henger alakúra formázzuk. Ezután kizsírozott, lisztezett sütőlemezre helyezzük, 2-3 vágást teszünk mindegyiknek a tetejére és kb. 25 percig kelni hagyjuk. Langyos vízzel bepermetezzük, majd tojássárgája és tej keverékével lekenjük és előmelegített sütőben 40-45 perc alatt szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve kis időre letakarjuk a megsült zsúrkenyereket egy tiszta konyharuhával.

Töltelék készítése: A felkockázott zellert ételízesítős vízben, a burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. A burgonyát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk, a zellert leszűrjük. Megvárjuk amíg kihűl. Apró kockára vágjuk a kemény tojásokat, a csemegeuborkát és a megtisztított almát, gépsonkát, és a kihűlt zellerrel, a burgonyával, a petrezselyem-zölddel, és vajjal, valamint majonézzel összekeverjük.

Összeállítás: Kettévágunk keresztben egy zsúrkenyeret, belsejét kikaparjuk, és a kenyeret megtöltjük a töltelékkel. Eredeti formájára összeállítjuk a zsúrkenyeret, és alufóliába csomagolva, legalább egy fél napra hűtőbe tesszük. Szeletelve kínáljuk.


Zsúrkenyér töltve recepthez kapcsolódó receptek

Zsúrkenyér töltve

Zsúrkenyér töltve

Faragó család közös produkciója: Faragó Márta zsúrkenyér elkészítése, Taksár Ferenc receptleírás elkészítése, Faragó Zsolt zsúrkenyér…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Zsúrkenyér töltve recepthez

Madocsa - 2011. március 04.
Ez nagyon finom lehet :-)