Hogyan készítsünk karácsonyi Stollen – t: Német szárított kenyér

Ha utazunk a különböző nemzetek, különösen a karácsonyi ünnepek, akkor nagyon valószínű, hogy mi minden bizonnyal megtudjuk, a hihetetlen változatosság és változatosság, hogy keresse meg világszerte. Ezenkívül érdekes látni, hogy például az Európai nemzetekben hogyan történik sütemény vagy sütemény készítése fűszerekkel, valamint dióval, míg az Egyesült Államokban a csemegék vagy gyümölcstorták dominálnak. Spanyolországban valójában különféle tipikus karácsonyi csemegék vannak. Példa erre a Jijona előnyös Nugátja (puha mandula Nugát) vagy. Alicante Nugát (erős mandula Nugát gofrival kombinálva) vagy fantasztikus polvoronok. Az időtlenek szintén kiemelkednek a marquesas – ból, amelyek néhány mandula sütiből állnak, amelyeket előre öntettel cukorral meghintünk. Visszatérve az európai nemzetekhez, nagyon valószínű, hogy néha valamilyen torta torta vagy édes kenyér előtt fedezte fel magát, sokféle dióval, valamint sok furcsa cukorral együtt. Stollen előtt vagyunk, egy kellemes német eredetű kenyérhogy általában és évek óta valóban készen áll a karácsonyi vakációra. A kezdeti csodálatos kenyeret dióval vagy mandulával állítják elő, eredeti neve Christstollenko, amely fordításban minden bizonnyal „Krisztus kenyerét”jelzi. A múltban azért hozták létre, hogy megemlékezzenek a gyerek Jézus érkezéséről, így az eredeti neve. Következésképpen ezt a furcsa formát hozza létre, hasonlóan a csecsemő pelenkákkal borított csecsemőkhöz (mert valójában a csecsemő Jézust képviseli).Hogyan készítsünk karácsonyi Stollen - t: Német szárított kenyér

Mi a stollen kezdete?

A történet szerint úgy tűnik, hogy az első stollen-t 14-ben fejlesztették ki. egy évszázaddal ezelőtt, amikor a püspököknek karácsonyi ajándékokat kínáltak. Abban az időben az uralkodott, hogy a kenyér nem volt kellemes, és könnyű és könnyű összetevőkből, például lisztből, olajból és vízből készült. Ezekben az évszázadokban számos olyan élelmiszer volt, amelyet a bevezetés során korlátozottan vettek figyelembe, mint a tej vagy a vaj esetében. A tizenötödik századra azonban Innocent pápa VIII úgy döntött, hogy „Butterbrief”( vajlevél) nevű levelet állít össze, amely lehetővé tette a vaj használatát a kenyér használatának fokozására, cserébe minden egyes alkalommal, amikor a stollen-t előállították, egy meghatározott összeget jelöltek ki az egyház számára a Freiberg-székesegyház fejlesztésére. Fokozatosan, sok éven át finomhangolták a kezdeti edényt, valamint olyan összetevőket, mint a mandula, a gyümölcsdarabok, a diófélék, a mazsola, a magvak …

Hagyományos Karácsonyi Stollen Recept

Bár ma van egy csodálatosan csodálatos, valamint lenyűgöző különféle stollen (például kijelenthetjük a marcipánnal, dióval, mandulával vagy vajjal töltött stollent), ebben a pillanatban minden bizonnyal megtanuljuk elkészíteni a hagyományos karácsonyi Stollent, mandulával, mazsolával, valamint gyümölcsökkel. A legjobb, ha reggelire, csemegére vagy teaidőre, vagy desszertként fogyasztja karácsonyi receptjeit vagy vacsoráját. Körülbelül 1 órán át elkészíti, majd további 1 órán át szakács. aktív összetevők:Hagyományos Karácsonyi Stollen Recept

 • 375 g liszt liszt
 • 15 g friss élesztő
 • 1 egész tojás + 2 tojássárgája
 • 125 g vaj (lágyított) + kefe vaj
 • 150 g teljes tej
 • 80 g cukor
 • 60 g őrölt mandula
 • 200 g édesített gyümölcs
 • 1 teáskanál őrölt kardamom
 • 1 teáskanál őrölt fahéj
 • 1/2 teáskanál szegfűszeg
 • 2 evőkanál rum
 • Cukor öntet körethez (homályos cukor).

Csak hogyan készítsünk karácsonyi stollent:.

 1. Tegyen egy hatalmas edénybe 350 gramm stamina lisztet, őrölt mandulát, friss élesztőt, cukrot és egy csipet sót. Vágja le a fűszereket, és tegye őket ebbe a tálba. Erősítés.
 2. Helyezze a tejet egy serpenyőbe a tűzön a tartózkodó liszt mellett (25 gramm), valamint néhány rúd segítségével jól keverje össze, hogy megakadályozza a csomókat, amíg meg nem nő. Akkor engedje meg, hogy kissé elképesztő legyen.
 3. Tartalmazza ezt a lisztet krém egy tál keménység lisztet, egy egész tojást és 2 sárgáját, és jól keverjük össze. Hagyja ülni 15 percig.
 4. Amíg a tészta hazudik, édességet fizethetünk. Ehhez a terület kandírozott gyümölcsök és mazsola egy edénybe, és adjunk hozzá rumot. Jól keverjük össze, és hagyjuk pácolni egy ideig.
 5. Helyezze a vajat egy mikrohullámú sütőhöz ideális edénybe, valamint kissé legyőzze. Ezután győzd le egy villával, amíg a vaj kenőcsre készül. 15 perc tészta után a vajat is jól gyúrjuk. Ezután takarja le és hagyja pihenni további 10 percig.
 6. Ez idő után nagyon fontos, hogy még egy dörzsölést adjon neki.
 7. Itt az ideje, hogy ricinált pácolt gyümölcsöket, valamint mazsolát is tartalmazzon. Ehhez nyújtsa ki a tésztát, létrehozva egy olyan réteget, amelyre a kiszáradt gyümölcsöket tesszük. Vágjuk a tésztát ötven százalék, valamint a hely egy ötven százalék mellett a különböző egyéb. Ezután még egy kicsit dolgozzunk úgy, hogy a kandírozott gyümölcsöket, valamint a mazsolát összekeverjük a tésztadarabokkal.
 8. Tegye a tésztát egy tálba vagy edénybe, és hagyja, hogy készítsen 2 és fél órát.
 9. Amikor a tésztát alapvetően megnöveljük, az az asztal felületéhez kapcsolódik, és röviden meg is dolgozzuk (így kapjuk meg a tésztát, hogy leesik). Húzza meg egy henger segítségével, így kiterjesztett formát ad (hosszabb, mint hatalmas). A görgő segítségével is szorongást okozhat a létesítmény egyik oldalán. Hajtsa fel a tésztát egyszerűen a szorongás miatt, amelyet a tészta apró részének a hatalmas tészta fölé fordításával tett.
 10. Fedje le a stollen-t műanyaggal, valamint hagyja, hogy kissé erjedjen.
 11. Közben, mi mosting valószínűleg előmelegítjük a kályha 180 APC.
 12. Amikor a tészta felemelkedik,tegye a stollent a sütőbe, és szakács 35 percig.
 13. Ezután vegye ki a sütőből, és hagyja lehűlni. Ezt követően, néhány perc múlva, kenje meg a kenyeret felolvasztott vajjal, valamint hagyja, hogy teljesen nagyszerű legyen.
 14. Végül permetezzen sok cukorral.
 15. Kész! Lehet értékelni, hogy jelenleg.

Stolle-a német Karácsony édes ikonja. Étel

A szalonnás pite a karácsonyi bankettasztalon könnyen érthető pont, azonban kipróbálhatja a német hagyományos karácsonyi kenyér Stolli sütését. Ezt, egy vekni erjesztett tésztát nagylelkűen porcukorral permetezve, tele édes házi sajttal vagy marcipánnal, rumban vagy pálinkában vett mazsolával, mandulával, mogyoróval, a németek minden karácsonykor az asztalra helyezik. Az egyik legismertebb Stolle Drezda (Szászország földjén Striezelnek hívják)-nedves, nehéz gazdag gyümölcstorta, amelyre először 1474-ben mutattak rá az írások. év. Ennek ellenére, amikor két évtizeddel korábban először jelent meg a Szász udvarban, receptje sokkal egyszerűbb volt: csak liszt, élesztő, olaj és víz. Később, amikor Drezdában érkezés stolli sült egyre több, olaj helyett, a tésztát biztosított vajjal-korok között, olaj is drága egy tétel. Apropó, között a piacok Drezdában is nevezik így-Striezelmarkt, vagy Stoll market. Évente, a fejlesztés során hatalmas piacot tartanak ott, ahol Stolle a jelenlegi Szász királynő kötelességét tölti be.Stolle-a német Karácsony édes ikonja. Étel

Stolle dish.

 • 1 Stoll cipó.
 • 2 óra 15 perc az étel elkészítéséhez és a kovászoláshoz + óra – 20 perc a szakácshoz.
 • Szükséges.
 • 500 g liszt.
 • 125 ml meleg tej.
 • 175 g vaj.
 • 40 g friss élesztő.
 • 75 g cukor.
 • 100 g mandula chips.
 • 100 g marcipán.
 • 1/2 teáskanál vaníliacukor.
 • 2 tojás.
 • 50 g kandírozott narancshéj.
 • 1 teáskanál rum.
 • 4 evőkanál olvasztott vaj.
 • 1/2 csésze öntet cukor.
 • Só.

Előkészítő munka.

1. Szűrjük le a lisztet egy nagy tálba, és készítsünk egy nyílást a közepén. Összecsukja az élesztőt, öntsön bele egy teáskanál cukrot, adjon hozzá tejet, és keverje össze minden apró dolgot egy kis liszttel az emeléshez. Fedjük le az edényt egy törülközővel, valamint erjesztjük egy hangulatos helyen 20 percig.

2. Tartalmazza a maradék cukrot, vaníliacukrot, egy csipet sót, tojást a kovászhoz, és minden apró dolgot alaposan megmunkált. A tésztát vastag, valamint nehéz gyúrni. Roll egy labdát, megszórjuk liszttel. Fedjük le az edényt egy törülközővel, majd 40 percig meleg helyen erjedjünk.

3. Adjunk hozzá mandula chipset, kandírozott gyümölcsöket, morzsolt marcipánt, rumot a tésztához, majd gyúrjuk még egyszer roll jobbra egy kerek, megszórjuk a vezető liszttel, fedjük le egy törülközővel, és ismét fermentáljuk meleg helyen fél órán keresztül.

4. Helyezze a megnövelt tésztát liszttel felületre, valamint jelenítse meg közvetlenül egy 25 x 35 centiméteres téglalap alakúra, hogy az otthoni lemez közepe vékonyabb legyen, mint a szélek. Simítsa meg a lemez hosszabb széleit a kezével, hogy azok simaak és kerekek legyenek, majd hajtsa fel a lemezt hosszirányban úgy, hogy a felső széle kissé eltérjen az aljától. Helyezze a stolli-t egy szakácspapírral bélelt serpenyőben. Helyezze a serpenyőt egy hangulatos helyre, és hagyja, hogy a Shtol harminc percig újjáéledjen. Szakács tekintetében hr egy kályha előmelegített 200 szint.

5. A még forró shtolli-t bőségesen permetezzük olvasztott vajjal, majd vastag réteg porcukorral meghintjük.

Szólj hozzá!